Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΧΛΑΔΙ







  1. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
  2. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε
  3. Η παρουσία των ινών  συμβάλλει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και διασφαλίζει την κανονικότητα των εντέρου.
  4. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αχλαδιών που βοηθούν στην προστασία έναντι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με καρκίνο του μαστού.
  5. Η τακτική κατανάλωση αχλαδιών που θα μπορούσαν να μειώνουν τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας ( κύρια αιτία της απώλειας όρασης σε ηλικιωμένους).
  6. Βοηθά στη μείωση αρτηριακής πίεσης και επίσης να μειώσει τις πιθανότητες ενός εγκεφαλικού.
  7. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε πηκτίνη αχλάδια τα καθιστά χρήσιμα στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. 
  8. Βελτιώνουν την υγεία του παχέος εντέρου.
  9. Ο χυμός αχλαδιού είναι πλούσιος σε φρουκτόζη και γλυκόζη, χρησιμεύει ως μια πολύ γρήγορη πηγή ενέργειας, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ανακουφίζει από διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις.
  10. Περιέχει βόριο που βοηθά το σώμα να διατηρήσει ασβεστίου, άρα μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης




Θρεπτικά συστατικά στα 100 g αχλαδιών:
Υδατάνθρακες – 15,46 g
Ζάχαρα – 9,80 g
Φυτικές ίνες – 3.1 g
Πρωτεΐνες – 0,38 g
Θειαμίνη (Βιταμίνη Β1) – 0,012 mg
Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2) – 0,025 mg
Νιασίνη (Βιταμίνη Β3) – 0,157 mg
Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) – 0,048 mg
Βιταμίνη B6 – 0,028 mg
Φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) – 7 μg
Βιταμίνη C – 4.2 mg
Ασβέστιο – 9 mg
Σίδηρος – 0.17 mg
Μαγνήσιο – 7 mg
Φωσφόρος – 11 mg
Κάλιο – 119 mg
Ψευδάργυρος – 0.10 mg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου