- Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε
- Η παρουσία των ινών συμβάλλει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και διασφαλίζει την κανονικότητα των εντέρου.
- Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αχλαδιών που βοηθούν στην προστασία έναντι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με καρκίνο του μαστού.
- Η τακτική κατανάλωση αχλαδιών που θα μπορούσαν να μειώνουν τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας ( κύρια αιτία της απώλειας όρασης σε ηλικιωμένους).
- Βοηθά στη μείωση αρτηριακής πίεσης και επίσης να μειώσει τις πιθανότητες ενός εγκεφαλικού.
- Η υψηλή περιεκτικότητά του σε πηκτίνη αχλάδια τα καθιστά χρήσιμα στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
- Βελτιώνουν την υγεία του παχέος εντέρου.
- Ο χυμός αχλαδιού είναι πλούσιος σε φρουκτόζη και γλυκόζη, χρησιμεύει ως μια πολύ γρήγορη πηγή ενέργειας, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ανακουφίζει από διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις.
- Περιέχει βόριο που βοηθά το σώμα να διατηρήσει ασβεστίου, άρα μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.
Θρεπτικά συστατικά στα 100 g αχλαδιών:
Υδατάνθρακες – 15,46 gΖάχαρα – 9,80 g
Φυτικές ίνες – 3.1 g
Πρωτεΐνες – 0,38 g
Θειαμίνη (Βιταμίνη Β1) – 0,012 mg
Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2) – 0,025 mg
Νιασίνη (Βιταμίνη Β3) – 0,157 mg
Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) – 0,048 mg
Βιταμίνη B6 – 0,028 mg
Φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) – 7 μg
Βιταμίνη C – 4.2 mg
Ασβέστιο – 9 mg
Σίδηρος – 0.17 mg
Μαγνήσιο – 7 mg
Φωσφόρος – 11 mg
Κάλιο – 119 mg
Ψευδάργυρος – 0.10 mg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου